Identificatie van XTC-laboratoria

Onderzoek naar de identificatie van drugsfaciliteiten van synthetische drugs met passieve technieken (2006). R.J.B. Peters. Verkenningen 26

Samenvatting

Doel van het onderzoek was de doorontwikkeling van een practisch bruikbaar meetinstrument dat de politie behulpzaam kan zijn bij de opsporing van illegale laboratoria voor synthetische drugs zoals XTC.
Het apparaat meet de concentraties in de lucht, in of buiten een ruimte (garage, kofferbak etc.) of aan kleding van zogeheten precursors: grondstoffen voor het maken van XTC. Maar in beginsel is de techniek geschikt voor nog veel meer stoffen. Het apparaat dat is ontwikkeld voldoet aan een aantal technische specificaties. Nadeel is nog wel dat voor de analyse een laboratorium is vereist, wat de bruikbaarheid in de opsporingspraktijk bemoeilijkt. Op dit moment wordt dan ook nog gezocht naar aanvullende apparaatuur die dit nadeel kan ondervangen en waarmee ter plekke luchtmonsters kunnen worden geanalyseerd. 

U staat op het punt om Identificatie van XTC-laboratoria bestanden te downloaden. Druk op 'Download bestand' voor het betreffende bestand.

  • identificatie_xtc_labs.pdf
  • VK26.Kerngegevens.pdf
terug